Home decoupeerzagen

Decoupeerzagen

Over Bjorn
In principe hoeft Bjorn in zijn beroep helemaal niet met machines te werken, maar stuurt hij een team aan. Toch voelt hij zich altijd betrokken bij zijn projecten en is daarom vaak on site. “Ik los vaak allerlei klusjes zelf op. Veilige machines zijn voor mij heel belangrijk om mijn werk te kunnen doen. Ik ben daar ook enorm op getraind: veiligheid komt eerst.” Ook privé is Bjorn gek op gereedschap. “Met een klein kind door de speelgoedwinkel lopen, ken je dat gevoel? Ik heb dat met gereedschap,” vertelt hij.

Verbetering van accu
Bjorn volgt de innovaties graag op de voet. “Vanuit het verleden ben ik gewend dat accumachines minder presteren dan gesnoerde gereedschappen. Toch ben ik al overtuigd van de nieuwe generatie accumachines omdat ik in het bezit ben van een aantal producten waarvan de techniek sterk verbeterd is. De prestaties worden beter.”

Krachtig en veilig
Positief verrast verlaat Bjorn de testruimte. “Ik sta ervan te kijken dat de accu decoupeerzaag net zo goed presteert in metaal als de gesnoerde. De nieuwe techniek is goed te merken. Het gevaarlijke van een decoupeerzaag is dat hij stuitert als je hem aanzet. Daar heb je nu totaal geen last meer van. Zo werk je precies op een afgetekende lijn. Ik zie ook de voordelen van de ergonomie en uitbalancering.”

Snel en uitwisselbaar
“Ik ga absoluut voor de accumachine,” beslist Bjorn. “Dat is heel duidelijk. De voordelen die ik net al noemde zijn daarbij doorslaggevend, plus de snelheid van het wisselen. Het is prachtig dat alle machines op dezelfde accu’s werken. Zo hoef je geen tig accu’s aan te schaffen en worden ze niet meer oud door het liggen.”

De test

De machines
Bjorn test in de categorie decoupeerzagen de gesnoerde 230 V Makita 4350FCTJ decoupeerzaag versus de Makita DJV182 decoupeerzaag met een 18 V accu.

Technische gegevens
Type Makita DJV182 Makita 4350FCTJ
Snoer of accu 18 V 5,0 Ah accu 230 V
Max. zaagcapaciteit hout 0° 135 mm 135 mm
Max. zaagcapaciteit metaal 0° 10 mm 10 mm
Max. zaagcapaciteit aluminium 0° 20 mm 20 mm

 

De testuitslag
  Accu Onbeslist Gesnoerd
Geluid v    
Gemak v    
Snelheid v    
Gewicht/balans   v  
Zicht op het werk   v  
Wendbaarheid v    
Ergonomie v    
Trillingen   v  
Stofvrij werken   v